Λαθραία με…κούριερ και εννέα συλλήψεις το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου

Λαθραία καπνικά με…κούριερ και εννέα συλλήψεις λαθρεμπόρων είναι ο απολογισμός του τελευταίου δεκαήμερου του Αυγούστου, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 1200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και περισσότερα από 20 κιλά λαθραίου καπνού.

Ειδικότερα, λαθραίο καπνό μέσω κούριερ παρέλαβε μια 52χρονη στη Χίο, η οποία μετά από αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού. Στο δέμα υπήρχαν 11 πλαστικές συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 10 κιλών περίπου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

Στη δεύτερη περίπτωση, χειροπέδες σε δύο ημεδαπούς, μια 70χρονη και έναν 56χρονο, έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υπαίθρια λαϊκή αγορά της πόλης, ενώ κατασχέθηκαν και 115 ευρώ .

Κατά τον έλεγχο, η 70χρονη, η οποία είχε πάγκο με λευκά είδη, διέθετε προς πώληση 171 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 47 πακέτα λαθραίου καπνού. Ωστόσο, από τις περαιτέρω έρευνες προέκυψε ότι η γυναίκα είχε προμηθευτεί τα λαθραία προϊόντα από τον 56χρονο για να τα μεταπωλήσει στη λαϊκή, όπως φαίνεται στην εικόνα:

Η επόμενη περίπτωση αφορά έναν 24χρονο υπήκοο Πακιστάν στην Πάτρα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της πόλης, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν, εντόπισαν 950 πακέτα τσιγάρα και 18 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος, συνελήφθησαν πέντε άτομα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης της πόλης. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 ομογενείς στις περιοχές Σταυρούπολη και Άνω Πόλη, οι οποίοι κατείχαν μικρή ποσότητα λαθραίου καπνού, ενώ συνελήφθη και ένας αλλοδαπός στο κέντρο της πόλης, καθώς κατείχε 98 πακέτα τσιγάρα και 7 συσκευασίες καπνού.

Αφήστε ένα Σχόλιο