Καρπούς αποδίδουν οι προσπάθειες των αστυνομικών αρχών της χώρας για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, καθώς το τελευταίο τετραήμερο του Αυγούστου σημειώθηκαν τέσσερις συλλήψεις λαθρεμπόρων, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 14.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, χειροπέδες σε 37χρονο υπήκοο Πακιστάν πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, καθώς το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας έκαναν έλεγχο στον 37χρονο και εντόπισαν 750 λαθραία πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών και 100 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 5 κιλών.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν 44χρονο ημεδαπό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την Τρίτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της πόλης.
Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, σε κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 44χρονος, στο οποίο μετέφερε 4.490 πακέτα τσιγάρα και 300 συσκευασίες καπνού, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτός από τα λαθραία καπνικά, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το όχημα.
Η τελευταία περίπτωση αφορά τη σύλληψη δύο υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 31 και 34 ετών, την Τετάρτη στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της πόλης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες και σε όχημα των δραστών, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά 9.380 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και 766 συσκευασίες με λαθραίο καπνό.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.