Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος για λαθρεμπόριο τσιγάρων-Κατείχε πάνω από 1400 πακέτα

Χειροπέδες σε 27χρονο αλλοδαπό «πέρασαν» χθες  Τρίτη 4/1 οι Λιμενικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 27χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να έχει στην κατοχή του ένα σακίδιο πλάτης και μια σακούλα απορριμάτων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά 120 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

 

Επιπλέον, σε παρακείμενο χώρο, εντοπίστηκαν χαρτοκιβώτια, τα οποία, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά χίλια τριακόσια τριάντα τέσσερα (1.334) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, επίσης χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Πηγή: www.grtimes.gr