Αυστηρότεροι οι έλεγχοι για τα POS με νέα ΚΥΑ

Πιο αυστηρή γίνεται η διαδικασία των ελέγχων για την εφαρμογή των τερματικών (POS) από τους υπόχρεους επαγγελματίες, όπως προβλέπεται από Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ 86437 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 2881, οι υπόχρεοι εγκατάστασης POS, για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο εάν δεν έχουν προμηθευτεί εγκαίρως τα ειδικά μηχανήματα, θα πρέπει να αποδείξουν μέσα σε 30 μέρες από την υποβολή της καταγγελίας ή από την κοινοποίηση ελέγχου ότι πράγματι χρησιμοποιούν τα POS για τις συναλλαγές των φορολογούμενων.

Εάν δεν αποδειχθεί η χρήση του POS από τους υπόχρεους, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό αν πληρωθεί εντός 30 ημερών.

Πρόκειται για ένα μέτρο με το οποίο το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κάνει πιο αυστηρές τις διατάξεις και να επιταχύνει την συμμόρφωση όλων των υπόχρεων επαγγελματιών στο νέο καθεστώς των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα σε μία προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής

Η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών όριζε ότι για την αποφυγή του προστίμου προϋπόθεση ήταν η κατάθεση του πιστοποιητικού της παραγγελίας για την προμήθεια του POS από την τράπεζα.

Η ΚΥΑ εδώ:

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο