Στηρίζει ο Ιακ.Καργαρώτος (Παπαστράτος) το ν/σ για καπνικά προϊόντα

Αισιόδοξος ο Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρου της Παπαστράτος, σχετικά με την εξαγγελία του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικολούδη, την οποία και καλωσορίζει, τονίζοντας μάλιστα πως “είναι κάτι που επιζητούσαμε από καιρό”.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση

 

“Καλωσορίζουμε την εξαγγελία του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικολούδη. Είναι κάτι που επιζητούσαμε από καιρό. Oι βασικές αρχές του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της πάταξης του εγκληματικού αυτού φαινομένου, που κι εμείς προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να δούμε τις επιμέρους διατάξεις ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων χωρίς όμως να επιβαρυνθεί περαιτέρω ο καταναλωτής.

Η αυστηροποίηση των ποινών και η δημιουργία ενός ενιαίου επιχειρησιακού κέντρου δίωξης του λαθρεμπορίου είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Αναφορικά με την αδειοδότηση, μένει να δούμε πώς θα αποτυπωθεί στο σχέδιο νόμου ώστε είναι επωφελής και να μην δημιουργήσει μόνο διαχειριστικό κόστος.

Η εισαγωγή ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας επίσης μας βρίσκει σύμφωνους όπως έχουμε επανειλημμένα προτείνει, εφόσον φυσικά αυτό θα είναι αποτελεσματικό επιτρέποντας την παρακολούθηση των προϊόντων σε όλη τους τη διαδρομή μέχρι το σημείο πώλησης αλλά και χαμηλού κόστους αφού ο κλάδος [βιομηχανία, χονδρεμπόριο, περίπτερα & ψιλικά] και οι καταναλωτές δεν μπορούν να αναλάβουν επιπλέον κόστη. 

Αναμένουμε τις λεπτομέρειες και θα συμμετέχουμε κι εμείς ως κλάδος στη δημόσια διαβούλευση που θα ακολουθήσει. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Είμαστε βέβαιοι ότι με την εποικοδομητική συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων”.

 

 

Πηγή:www.reporter.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο