Πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να κλείσουν επιτυχώς o Βίζερ

Ως «βασική του πεποίθηση» ανέφερε ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) Τόμας Βίζερ πως οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα μπορούν να ολοκληρωθούν επιτυχώς, αν και εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει λίστα μέχρι τη Ρίγα. 


Μια πρώτη επισκόπηση των έως σήμερα διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σε επίπεδο Brussels Group γίνεται στην υπό εξέλιξη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

«Η κατάσταση της ελληνικής ρευστότητας είναι κάπως στενή, οπότε η πίεση σε όλες τις πλευρές αυξάνεται συνεχώς» είπε, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τον επόμενο μήνα.

Οι διαβουλεύσεις, είπε, βρίσκονται αυτήν την περίοδο «στο σημείο που ήταν περίπου έναν με δύο μήνες νωρίτερα».

«Το ρολόι χτυπά. Δεν θα υπάρξει νέα λίστα στη Ρίγα, αλλά κατά τη διάρκεια του Μαΐου θα πρέπει αυτή να καταρτισθεί οριστικά. Ηδη η κατάσταση της ρευστότητας είναι κάπως στενή, αλλά (η ρευστότητα) μπορεί να είναι επαρκής μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος στο αυστριακό δίκτυο ORF.

«Εχω την βασική πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν επιτυχώς» πρόσθεσε ο Τόμας Βίζερ.

www.in.gr