ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ & PAYSAFE

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα έγιναν γνωστά στο Σωματείο δύο περιστατικά προσπάθειας κλοπής μέσω τηλεφώνου καρτών Paysafe και Vodafone.

Συγκεκριμένα, άτομο αγνώστων στοιχείων πήρε τηλέφωνο 8 η ώρα το πρωί σε κατάστημα ψιλικών μέλους από τον αριθμό 6951223235, λέγοντας στον υπάλληλο ότι είναι τεχνικός της Payzone και θέλει να ελέγξει ένα πρόβλημα που υπάρχει με τους κωδικούς καρτών Paysafe και Vodafone χαμηλής αξίας.

Για την ακρίβεια, είπε ότι αρκετά μηχανήματα έχουν πρόβλημα και βγάζουν κάρτες με ίδιο κωδικό, γι’ αυτό και πρέπει να τα ελέγξουν. Ζήτησε από τον υπάλληλο να βγάλει 10 κάρτες Paysafe και 10 κάρτες Vodafone και να του δώσει τους κωδικούς από το τηλέφωνο δήθεν για να ελέγξει εάν οι κωδικοί που βγαίνουν στο χαρτί είναι οι ίδιοι. Ο υπάλληλος φυσικά αρνήθηκε και μόλις είπε ότι θα πάρει στο Σωματείο μας να ενημερώσει, ο επιτήδειος το έκλεισε. Ο υπάλληλος κάλεσε αρκετές φορές στο κινητό, αλλά δεν απάντησε φυσικά κανείς.

Επίσης, άλλος ένας συνάδελφος, ιδιοκτήτης περιπτέρου, ανέφερε το ίδιο περιστατικό. Μετά από αναζήτηση που κάναμε, ο αριθμός του κινητού που παίρνει τηλέφωνο ο απατεώνας, δεν είναι καταχωρημένο σε κάποιο όνομα και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για αυτόν.

Συνάδελφοι, να είστε τρομερά προσεκτικοί! Μη δίνετε κάρτες από το τηλέφωνο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι απάτη! Να ζητάτε πάντα το ονοματεπώνυμο αυτού που σας καλεί και να μη βιαστείτε να δώσετε πληροφορίες εάν δε σας δίνει τα στοιχεία του. Εάν σας συμβεί τέτοιο περιστατικό, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ένωση Καπνοπωλών Μακεδονίας. 

Αφήστε ένα Σχόλιο