Τελεσίγραφο τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια – Αποστέλλονται 50.000 εξώδικα

Εξώδικα σε 50.000 δανειολήπτες που έχουν οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, με τελεσίγραφο 3 ημερών για εξόφληση όλου του χρέους, θα αρχίσουν να στέλνουν οι τράπεζες, στους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Έθνος», οι τράπεζες ξεκίνησαν να στέλνουν τα πρώτα εξώδικα κυρίως σε δανειολήπτες που δεν έχουν πληρώσει δόσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 720 ημερών (περίπου 2 χρόνια), ζητώντας να εξοφληθεί το σύνολο του χρέους. Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι περισσότεροι από 50.000 δανειολήπτες θα λάβουν –σε πρώτη φάση– ανάλογα ραβασάκια από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις εξώδικες καταγγελίες αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το εξής: «Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν έχετε προβεί στην εξόφληση της ως άνω καθυστερημένης οφειλής, όπως υποχρεούστε από τη μεταξύ μας σύμβαση, σας δηλώνουμε ότι ρητά καταγγέλλουμε τη σύμβαση και σας καλούμε να εξοφλήσετε εντός τριών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας το ποσό των…», αναφέροντας το σύνολο της οφειλής.

Στα εξώδικα αυτά υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει και να επικοινωνήσει με την τράπεζα, ώστε να προχωρήσει σε κάποιου είδους ρύθμιση. Ταυτόχρονα οι τράπεζες απευθύνονται σε όλους τους δανειολήπτες με «κόκκινες» οφειλές καλώντας τους να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.