Μίχαλος: Χωρίς μείωση φορολογικών συντελεστών επενδύσεις δεν έρχονται

Την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα των επιμελητηρίων για τη μείωση του ΦΠΑ στο 18% εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι χωρίς μείωση φορολογικών συντελεστών και σταθερό πλαίσιο επενδύσεις δεν έρχονται. 


Το πλεόνασμα «δεν μπορεί να είναι στηρίζεται σε οριζόντια μέτρα και φοροεπιδρομές» τόνισε ακόμη, ενώ φόβους εξέφρασε για τράπεζες, Ταμεία, αλλά και νέα μέτρα.

«Οι συζητήσεις [για τη μείωση του ΦΠΑ] είναι σε προχωρημένο στάδιο. Ήλπιζα να είχε γίνει ήδη. Αν θέλουμε επενδύσεις […], πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα σταθερότητας της φορολογικής πολιτικής. Δεν είναι δυνατό να έχουμε πάνω από 9600 εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις σε ένα χρόνο για τη φορολογική νομοθεσία -αυτά είναι γελοιότητες. Αν δεν έχουμε ορίζοντα 5-10 ετών θα χάσουμε και τους εγχώριους επενδυτές», είπε, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σύσκεψη 18 προέδρων βορειοελλαδικών επιμελητηρίων.

Συμπλήρωσε ότι προκειμένου το πλεόνασμα που επιτεύχθηκε στην ελληνική οικονομία να είναι βιώσιμο «δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριζόντια μέτρα και φοροεπιδρομές». 

‘Οπως είπε, χρειάζεται ανάπτυξη «στην παραγωγική και όχι την επικοινωνιακή της διάσταση», σημειώνοντας ότι αλλιώς φοβάται τα χειρότερα, γιατί η εξαγωγική δραστηριότητα μειώνεται συνεχώς και υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας. 

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να κάνει πράξη τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15% άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου.

ΠΗΓΉ: www.in.gr