Γιακουμάτος: Πιλοτικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Η εφαρμογή του μέτρου για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές είναι πιλοτική και έχει ισχύ για οκτώ μήνες, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Στο ενδεχόμενο να αρθεί η απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε δέκα περιοχές εφόσον δεν αποδώσει, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Όπως είπε στην τηλεόραση του MEGA, η εφαρμογή του μέτρου είναι πιλοτική, έχει ισχύ για οκτώ μήνες και συγκεκριμένα έως τις 15/03/2015.

Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο θα γίνει αξιολόγηση για το εάν αυξήθηκε η απασχόληση και ο τζίρος των καταστημάτων και στη συνέχεια θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε όσους αντιδρούν στο μέτρο, ο υφυπουργός τόνισε πως είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό και πως είναι «αδιανόητο», σε όλη την Ευρώπη να είναι τα καταστήματα ανοιχτά και η Ελλάδα να είναι «αλυσοδεμένη στο χθες».

Σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων κατά τις Κυριακές, ο κ. Γιακουμάτος, είπε πως δεν πιστεύει πως δεν θα πληρώνουν οι εργοδότες καθώς όπως είπε, το ΣΕΠΕ «είναι πολύ σκληρό».

Αφήστε ένα Σχόλιο