ΕΣΕΙΣ ΡΩΤΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

           Τεύχος Σεπτεμβρίου 2014

       

       

1)         Αγαπητό tobaccoconsulting, λέγομαι Γιώργος και έχει προκύψει κάποιο θέμα με την απεντόμωση στο περίπτερό μου, τι ισχύει; Ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία για αυτή τη διαδικασία και πόσο τελικά υποχρεωτικό είναι να κάνω κι εγώ απεντόμωση στο περίπτερό μου;

 

Αγαπητέ Γιώργο, η απεντόμωση είναι κάτι βασικό ακόμα και στο σπίτι μας. Πόσο μάλλον σε ένα χώρο υγιεινής, που υπάρχουν ακόμα και τρόφιμα – έστω και συσκευασμένα- και αυτά απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα καταναλωτών. Δυστυχώς τα έντομα είναι φορείς μικροβίων και θα πρέπει να προστατευτούμε και εμείς οι ίδιοι, αλλά και οι πελάτες μας από αυτά τα μικρόβια. Η απεντόμωση είναι υποχρεωτική στα καταστήματά μας και θα αρμόδια υπηρεσία για αυτήν είναι το υγειονομικό, παρ’ όλα αυτά, έλεγχο μπορούμε να δεχθούμε και από τη ν αστυνομία, η οποία βεβαίως δικαιούται να ελέγξει τα πάντα.

 

 

              Καλησπέρα, ονομάζομαι Βαγγέλης και θα ήθελα να γνωρίζω που ακριβώς χρησιμεύει το διάγραμμα ροής και ποιες ακριβώς είναι οι διαδικασίες.

Τα κύρια συστατικά του διαγράμματος ροής είναι τα εξής.

Εισερχόμενα υλικά  (πρώτες ύλες, κύριες και βοηθητικές) Απαιτούνται  λεπτομέρειες για τις πρώτες ύλες καθώς και για τις συσκευασίες των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου της σύνθεσης και των απαραίτητων συνθηκών αποθήκευσης .

Εξερχόμενα υλικά (τελικό προϊόν, σε τι συσκευασία βρίσκεται και τι συνθήκες αποθήκευσης απαιτεί),

Συνθήκες αποθήκευσης (χώρος, χρόνος, συσκευασία, υγρασία και θερμοκρασία),

Συνθήκες μεταφοράς (μεταφορικά μέσα, χρόνος, συσκευασία, υγρασία και θερμοκρασία)

 

Με αυτό τον τρόπο, οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί να ελέγξει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι επιχειρήσεις μας μέχρι την πώληση των προϊόντων μας. Φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και πώς φτάνουν στον τελικό καταναλωτή. Δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία γιατί δεν έχουμε μεταποίηση όπως για παράδειγμα τα αρτοποιεία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο