Εξαίρεση φορολογουμένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος

Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος οι φορολογούμενοι που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ενώ με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων που θα εξαιρεθούν.

 

Αυτό προκύπτει από την απαντητική επιστολή που απέστειλε το γραφείο του πρωθυπουργού στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Τα μέλη της Συνομοσπονδίας διαπίστωσαν ότι στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα δεν υπήρχε μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία.

Η επιστολή του πρωθυπουργού προς την ΕΣΑμεΑ έχει ως εξής: «Έχοντας λάβει την επιστολή σας και με άξονα τα αιτήματα που τέθηκαν εκ μέρους σας εν όψει του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τα άτομα τα οποία έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%. Ειδικότερα το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή και την Κυβέρνηση ορίζει την εξαίρεση τους από την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Οι φορολογούμενοι που είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, θα απαιτείται να προσκομίζουν αποδείξεις ίσης αξίας, σύμφωνα με την κλίμακα της προηγούμενης περίπτωσης. Επιπρόσθετα, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Ελπίζουμε ο διάλογος που έχει ξεκινήσει και οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και των υπηρεσιών του, καθώς και για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτές, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, να είναι η αρχή της συνεργασίας με όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία».

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο