Χωρίς αστικά λεωφορεία και αύριο η Θεσσαλονίκη; Τι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Η επίσχεση ισχύει, μέχρι νεοτέρας, μόνο για σήμερα, καθώς αναμένεται

 

εντός μερικών ωρών συνάντηση των εργαζομένων με την διοίκηση της επιχείρησης, για εξεύρεση λύσης του προβλήματος. Ανοιχτό πάντως παραμένει το ενδεχόμενο η επίσχεση να συνεχιστεί και αύριο.

Πριν από λίγο, σε πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κατήγγειλαν ότι: «η κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική στην πλάτη των εργαζομένων του ΟΑΣΘ» ενώ συμπλήρωσαν, «καλά κάνει η κυβέρνηση και μειώνει ή καταργεί το αντίτιμο του εισιτηρίου για κάποιες κοινωνικές ομάδες, όμως πρέπει να καταβάλει και τα κατάλληλα κονδύλια».

Να υπενθυμίσουμε πως από σήμερα το πρωί έχει τεθεί σε ισχύ η επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου που τους οφείλει ο οργανισμός.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως είχε προβλέψει πως θα προκύψουν δυσκολίες στην καταβολή μισθών, ξεκινώντας έτσι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης. Προσθέτουν μάλιστα πως η προκήρυξη Εθνικών Εκλογών, δημιούργησε ένα κομφούζιο αρμοδιοτήτων που περιέπλεξε τα πράγματα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

 

Συνάδελφοι – σσες

Από τις αρχές του τρέχοντος μηνός η Διοίκηση του Συνδικάτου γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση και προβλέποντας την αδυναμία του Οργανισμού (εκ νέου) να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, ξεκίνησε – σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. – μια νέα προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδος αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας – δια του Προέδρου – μετέβη στην Αθήνα προσπαθώντας την επίτευξη μιας λύσης και επίσπευσης των διαδικασιών κάνοντας κυριολεκτικά έναν αγώνα δρόμου ανάμεσα σε γραφεία και συναρμόδια Υπουργεία.

Τροχοπέδη για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποτέλεσε και η αντικατάσταση στελεχών της απελθούσας Κυβέρνησης – λόγω προκήρυξης Εθνικών Εκλογών – με αποτέλεσμα να επικρατεί μια σχετική σύγχυση αρμοδιοτήτων στα γραφεία των Υπουργείων που μας ενδιαφέρουν.

Παρόλο που υπήρξαν διαβεβαιώσεις και έγγραφες ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών για λύση και εκταμίευση χρημάτων, λίγο πριν το τέλος των διαδικασιών προέβαλαν ξαφνικά άρνηση υπογραφής στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών με αποτέλεσμα το πάγωμα όλων των ενεργειών που προηγήθηκαν.
Συνάδελφοι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά μας θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση με θέμα τον ακριβή προσδιορισμό του προγράμματος των κινητοποιήσεών μας με την μορφή της επίσχεσης εργασίας

www.seleo.gr