Βαλαβάνη: Νομικά αδύνατη η παράταση της ρύθμισης εξπρές

Ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας

Νομικά αδύνατη χαρακτηρίζει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη την παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση εξπρές, καθώς όπως αναφέρει, «στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή».

Ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ισχύει ήδη η ρύθμιση έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών». «Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια Δ.Ο.Υ., μπορούν  να απευθύνονται σε αυτές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενταχθούν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς χρειάζονται περίπου είκοσι μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή της» σημειώνει.

www.voria.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο