Βαλαβάνη: Νομικά αδύνατη η παράταση της ρύθμισης εξπρές

Ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας

Νομικά αδύνατη χαρακτηρίζει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη την παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση εξπρές, καθώς όπως αναφέρει, «στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή».

Ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ισχύει ήδη η ρύθμιση έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών». «Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια Δ.Ο.Υ., μπορούν  να απευθύνονται σε αυτές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενταχθούν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς χρειάζονται περίπου είκοσι μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή της» σημειώνει.

www.voria.gr