Τι mega deal ετοιμάζει ο Μασούτης;

Αλλάζει άρδην ο χάρτης των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως τη συμφωνία εξαγοράς της ελληνικής δραστηριότητας της Βερόπουλος από τη Σκλαβενίτης αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερο κύμα συγκέντρωσης.
 
Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως πριν από περί¬που ένα μήνα από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΤ, ο βετεράνος του κλάδου, Παντελής Παντελιάδης, εκτίμησε ότι στην ελληνική αγορά θα απομείνουν το πολύ δέκα αλυσίδες. Στο πλαίσιο αυτό, έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και λίγες ημέρες στην αγορά για ενδιαφέρον δύο μεγάλων retailers για τη Μασούτης, η οποία καταγράφει θετική πορεία και κυριαρχεί στη Βόρεια Ελλάδα, που αποτελεί την πε¬ριοχή που ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό όλους τους βασικούς παίκτες στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.
 
Αν, φυσικά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενδιαφέρει τη Μασούτης και αν τα σενάρια ευσταθούν και οι πρώτες διερευνητικές επαφές έχουν γίνει, τον πρώτο λόγο για το μέλλον της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας έχει ο Γιάννης Μασούτης, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας.

πηγη businessnews.gr