Τα «πάνω κάτω» έρχονται σε προσφορές και εκπτώσεις

Ανοίγει και πάλι το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης, αυτή τη φορά σε σχέση με την εκκρεμότητα της κατάργησης της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει τα θέματα των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών.


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ και έχουν ενταχθεί ως εκκρεμότητες στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταργήσει την ισχύουσα νομοθεσία και να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο.

Η νομοθέτηση του νέου καθεστώτος πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 6 Οκτωβρίου, ενώ οι εντολές που έχουν δοθεί στον μηχανισμό του υπουργείου Ανάπτυξης και στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί είναι να ετοιμάσουν το σχέδιο της νέας νομοθετικής ρύθμισης έως τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανου Κομνηνού συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Σύμφωνα με το Βήμα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου υπέβαλε στους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου ένα έγγραφο 17 ερωτήσεων ζητώντας τους τις απόψεις τους επί συγκεκριμένων θεμάτων και κυρίως την εννοιολογική διευκρίνιση των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, καθώς και τη θέση τους για τη μορφή που πρέπει να έχει η ρύθμιση, αν δηλαδή θα είναι «κανονιστική απόφαση» ή θα είναι ένας «άτυπος κώδικας δεοντολογίας». 

Πηγές του υπουργείου θεωρούν ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί το βρετανικό μοντέλο διότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική αγορά με ένα διαφορετικό νομοθετικό πλέγμα. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε εφαρμογή «κώδικας καλών πρακτικών».

 

http://www.kontranews.gr/oikonomia/item/14114-agora-oosa