Συνολική ρύθμιση για κόκκινα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών ζητά τώρα η τρόικα

Συνολική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών φαίνεται ότι αναζητά τώρα η τρόικα.


Αυτό ανέφερε αξιωματούχος, ο οποίος μετείχε στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι η νέα απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών ανατρέπει τον έως τώρα σχεδιασμό της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοσιοποιείτο η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια και σε δεύτερη φάση για τα κόκκινα δάνεια των φυσικών προσώπων. 

Τώρα, θα πρέπει να διευρυνθούν τα κριτήρια και οι παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη για μια «ρύθμιση- πακέτο», και το πιθανότερο είναι ότι το σχετικό πλαίσιο θα καθυστερήσει περαιτέρω και θα κατατεθεί προς ψήφιση μετά την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στις αρχές Νοεμβρίου.

Εν προκειμένω, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του συγκεκριμένου αξιωματούχου ότι «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά», αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών επισημαίνουν ότι στη σχεδιαζόμενη παρέμβαση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα πρέπει να «κουμπώνει» και το πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών.

www.in.gr