Σούμαχερ: Ίσως πρέπει να γίνει άλλη μία διαγραφή ελληνικού χρέους

Εάν η Ελλάδα αναπτυσσόταν με υψηλό ρυθμό τα επόμενα χρόνια, θα μπορούσε μάλιστα να σταθεροποιηθεί το ύψος του χρέους, είπε το κορυφαίο στέλεχος της Goldmann Sachs

Την άποψη πως ίσως πρέπει να γίνει άλλη μία διαγραφή χρέους της Ελλάδας εκφράζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», ο Γερμανός οικονομολόγος, Ντιρκ Σούμαχερ εκ των κορυφαίων στελεχών της αμερικανικής Goldmann Sachs.

Χρειάζονται σίγουρα εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες για να βρει η χώρα και πάλι την πορεία της, αλλά η ίδια δεν έχει άμεσα ανάγκη τεράστιας αναχρηματοδότησης, σημειώνει, προσθέτοντας πως, εάν η Ελλάδα αναπτυσσόταν με υψηλό ρυθμό τα επόμενα χρόνια, θα μπορούσε μάλιστα να σταθεροποιηθεί το ύψος του χρέους.

Σε σχέση με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Ντιρκ Σούμαχερ παρατηρεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως αυτή θα συνδεόταν με πολλούς κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους και τονίζει πως εάν η Ελλάδα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα είναι καλύτερα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Κατά την άποψή του, με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν τα επιτόκια για τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, διότι θα έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο.

www.voria.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο