Προσεγγίσεις πώλησης σε συναδέλφους

   Το τελευταίο διάστημα το Σωματείο δέχθηκε αρκετές καταγγελίες πως διάφοροι Ιδιώτες πιέζουν τους επαγγελματίες του κλάδου μας να παρακολουθήσουν διάφορα σεμινάρια μέσω των ΚΕΚ, με στόχο την πιστοποίηση του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, υπήρξε επίσκεψη από διάφορους, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν και άμεσα χρήματα από τους επαγγελματίες, για να ξεκινήσουν την επόμενη μέρα σεμινάρια για την πιστοποίησή τους.

 

   Καταρχήν να διευκρινίσουμε πως αυτά τα σεμινάρια διενεργούνται με βάση τη συμμετοχή και εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός ατόμων για να τα παρακολουθήσει. Κατά δεύτερον, η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα για το ποιοι είναι ή δεν είναι οι διάφοροι που περνούν καθημερινώς και ζητούν χρήματα. Το γεγονός πως πολλές φορές δεν ξεκαθαρίζεται ότι είναι ιδιώτες, είναι ένα μεγάλο ζήτημα.

 

   Τα σωστά βήματα για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και να μην πέσουμε θύματα απάτης, είναι α) να ρωτάμε από πού προέρχεται ο καθένας, β) να είμαστε σίγουροι πως οι συγκεκριμένοι ιδιώτες διενεργούν τέτοιου είδους σεμινάρια, γ) δεν πληρώνουμε – ειδικά προκαταβολικά- τίποτα έως ότου να σιγουρευτούμε για το ποιον έχουμε απέναντί μας. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για κάθε είδους κίνηση συμβαίνει.

 

  Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, είναι πως το Σωματείο, καμία διαφορά δεν έχει με κανέναν επαγγελματία. Θα πρέπει όμως, και από την άλλη, να προστατεύσουμε και τα μέλη μας από τυχόν απάτες. Σε κάθε περίπτωση, αρμοδιότητά μας είναι να σας κοινοποιούμε φόβους και ανησυχίες που τυχόν μας έχουν εκφράσει μέλη μας και να δημιουργούμε ένα περιβάλλον προστασίας για όλους μας.

 

 

   Τελευταίο και σημαντικότερο, είναι η επικοινωνία με το Σωματείο. Οτιδήποτε φανεί ύποπτο, ή οποιαδήποτε απάτη υπάρξει απέναντί σας, καλέστε μας. Μπορεί να καταφέρουμε να σας βοηθήσουμε να γλιτώσετε αρκετά χρήματα, ή ακόμα και κάποιος συνάδελφός μας να σωθεί από κάποια απάτη, αντίστοιχα. Τα τηλέφωνα και οι τρόποι επικοινωνίας του Σωματείου βρίσκονται στο περιοδικό TobaccoConsulting, αλλά και στο sitewww.tobacco.com.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο