Προειδοποίηση για επιτήδειους που ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ

Για αύξηση κρουσμάτων αντιποίησης αρχής από άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν εργασιακή σχέση με τον ΕΦΕΤ και προσπαθούν να εξαπατήσουν εκπροσώπους επιχειρήσεων ενημερώνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του φορέα, τα άτομα αυτά ζητούν χρηματικά ποσά προκειμένου οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων να αποφύγουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους.

Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι στις περιπτώσεις όπου πράγματι διαπιστώνονται παραβάσεις σε ελεγχόμενες από τον ΕΦΕΤ επιχειρήσεις, ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φορέα, είτε για την επιβολή διοικητικής κύρωσης δια των αρμοδίων οργάνων του, είτε ποινικής δια της παραπομπής των παραβατών στη δικαιοσύνη.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι οι υπάλληλοι του φέρουν πάντα υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας τους, τις οποίες και επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στην ελεγχόμενη επιχείρηση.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων τροφίμων στους οποίους απευθύνονται άτομα επικαλούμενα ιδιότητα ελεγκτών του ΕΦΕΤ, με σκοπό την καταβολή σε αυτά χρημάτων για αποφυγή δήθεν κυρώσεων, να καταγγέλλουν αμέσως το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

 www.naftemporiki.gr

 

Για οποιαδήποτε υπόνοια κρούσματος, παρακαλώ καλέστε το Σωματείο μας