Κ. Παπανάτσιου: "Δικαίωμα επιλογής για τη χρήση ή μη τερματικών POS από περίπτερα και ψιλικά εξετάζει η Κυβέρνηση" (Βίντεο)

Το ενδεχόμενο ελεύθερης επιλογής για τοποθέτηση και χρήση τερματικών POS από τα περίπτερα και τα ψιλικά εξετάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, στην κρατική τηλεόραση τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η Υφυπουργός φιλοξενήθηκε στο πάνελ της εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ1, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επικείμενες Υπουργικές Αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα των POS από καταστήματα και επαγγελματικούς κλάδους και οι προμήθειες των τραπεζών.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ομάδων καταστημάτων που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση χρήσης POS, η κα Παπανάτσιου υπογράμμισε: «το ζήτημα είναι τώρα ότι υπάρχει σκέψη και μάλλον θα το προχωρήσουμε, για κάποιες ομάδες που πραγματικά είναι επώδυνο να έχουν το POS, δηλαδή όπως είναι τα περίπτερα, όπως είναι τα μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικατζίδικα, τα μικρά μπακάλικα» και αυτό λόγω του κόστους, λόγω χαμηλού κέρδους από τα τσιγάρα και τις κάρτες ανανέωσης χρόνου.

Και τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι σε σκέψεις να δώσει τη δυνατότητα επιλογής για τοποθέτηση ή μη τερματικών POS στα περίπτερα, τα ψιλικά, τα μπακάλικα και γενικά τα καταστήματα τροφίμων.

Τέλος, σε σχέση με τις προμήθειες των τραπεζών, η Υπουργός ανέφερε ότι «το ζήτημα παραμένει από τις τράπεζες με τους παλαιότερους πελάτες, εκεί δεν τις έχουν αναπροσαρμόσει. Είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομίας. Πιστεύω ότι κάνουν και εκείνοι τις κινήσεις προς τις τράπεζες για να το προχωρήσουνε».

Για να δείτε τα επίμαχα σημεία της συζήτησης, πατήστε στο παρακάτω βίντεο του YouTube και προχωρήστε στη γραμμή του χρόνου τον κέρσορα στο 7:45, και παρακολουθήστε έως το 12:33.  

 

Αφήστε ένα Σχόλιο