Όργιο λαθρεμπορίου και παραβιάσεων στα Τελωνεία!

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς στις 20 Ιουλίου 2015 μετά από ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν στις αποσκευές επιβατών που ταξίδευαν στην Αλβανία εντόπισαν

 

γυναίκα επιβάτη με 23.000 ευρώ τα οποία μετέφερε χωρίς να τα δηλώσει στις τελωνειακές αρχές ως όφειλε. Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και υπεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

 

Στις 10 Ιουλίου 2015 εντοπίστηκε από Υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας Αλβανός Υπήκοος ο οποίος προσπάθησε να διέλθει από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα με κλεμμένο όχημα, το οποίο είχε κλαπεί στην Ελλάδα το 2010. Το όχημα κατασχέθηκε και ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων.

 

Προσπάθεια εισαγωγής απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων με απαγορευμένων δραστική ουσία (methomyl), που δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας και είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, επιμελώς κρυμμένα σε ελληνικό λεωφορείο , σταμάτησαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας. Τα λαθρεμπορεύματα και το όχημα κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκαν τα πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

 

Επίσης, εντοπιστήκαν 18,350 κιλά καπνού επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό λεωφορείο και 4.600 τεμάχια τσιγάρα επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, τα οποία αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Τα λαθρεμπορεύματα και τα οχήματα κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκαν τα πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

 

http://www.aftodioikisi.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο