ΟΑΕΕ: Σε μηνιαία βάση η πληρωμή εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών

Σε μηνιαία βάση θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ τις ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιουνίου. 


Αυτό δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την καθυστέρηση εφαρμογής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης που προέβλεπε τη μηνιαία καταβολή εισφορών από την 1η Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε ακόμη πως θα προωθηθεί τροπολογία στη Βουλή που θα επιτρέπει τη συνταξιοδότηση οφειλετών που χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ με την παροχή δυνατότητας είτε σταδιακής παρακράτησης της οφειλής από τη σύνταξη είτε ακόμη και συμψηφισμού της με το ποσό της σύνταξης.

Η αλλαγή αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής έως και τριών χαμηλότερων ασφαλιστικών κατηγοριών ασφαλίστρων και τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να είναι συνεπείς στις πληρωμές τους και έτσι να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, που έχουν μειωθεί στη διάρκεια της πολυετούς ύφεσης.

Οι οφειλές εισφορών στον ΟΑΕΕ έχουν φτάσει τα 11 δισ. ευρώ, 8,36 δισ. ευρώ από ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες και άλλα 3 δισ. ευρώ από όσους έχουν διακόψει την ασφάλισή τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο