Μοσκοβισί: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

«Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και μετά η ελάφρυνση του χρέους», ξεκαθάρισε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί αναφερόμενος στα σενάρια για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

 

Λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκης ο Επίτροπος Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup στις 11 Μαΐου θα διαπιστώσει σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

Αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τόνισε: «Μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος μόνο αφού έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει κρύψει την επιθυμία για μετακύλιση των ομολόγων της ΕΚΤ που ωριμάζουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μέσα από ανταλλαγές χρέους.

 

«Συμμερίζομαι πλήρως την άποψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ εξήγησε πως στόχος όλων είναι να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα» και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να ξαναμπεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

«Η ευρωζώνη δεν είναι μια ζώνη σταθερών ισοτιμιών, είναι ένα ενιαίο νόμισμα και η πορεία του είναι μη αναστρέψιμη», συνέχισε ο Επίτροπος Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως έπειτα από ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη θα ακολουθούσε το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος» και θα χανόταν η ισχύς της.

www.in.gr