Ξεκίνησε το πρώτο Job Center στην Ελλάδα από την British American Tobacco Hellas

Άνοιξε στις αρχές της εβδομάδας το Job Center που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το Κέντρο Επανένταξης στην εργασία αποτελεί μια πρωτοβουλία στον τομέα της απασχόλησης της British American Tobacco Hellas και στην Αθήνα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο κέντρο της πόλης για τους πολίτες που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ήδη την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Job Center, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και 15 πολίτες πέρασαν από συνεντεύξεις με στόχο την ένταξή τους σύντομα στην αγορά εργασίας. Το Job Center διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και στις υπηρεσίες του περιλαμβάνονται ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης και συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, φορείς για απασχόληση και κοινωνικούς φορείς για την δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

«Η έναρξη λειτουργίας του Job Center σηματοδοτεί το ξεκίνημα για αυτό το νέο μηχανισμό διεθνών προδιαγραφών κατά της ανεργίας που φέρνουμε στη χώρα και θα παρέχει όχι μόνο συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά και παράλληλα θα συνδέει τους συμμετέχοντες με την αγορά εργασίας. Πέρα από την αξία που καθημερινά δίνουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας, θεωρήσαμε απαραίτητο να συμβάλλουμε στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα προσφέροντας στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων αυτό το πρότυπο εργαλείο», αναφέρει ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος.

«Το Job Center θα συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και ιδιαίτερα όσων φιλοξενούνται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας του Δήμου Αθηναίων. Ήδη, η ενεργοποίηση είναι μεγάλη και είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει ώστε οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους και να μπορέσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν” ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη. 

Το Job Center έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους και στη λειτουργία του εκτός από τους ειδικούς σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Ψυχολογίας, θα συμβάλλουν και εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas.

Η πρωτοβουλία αυτή της British American Tobacco Hellas αποτελεί συνέχεια της δημιουργίας Κοινωνικών Κατοικιών που συνέβαλλαν στο να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης πολιτών χωρίς σπίτι, μέσα από τις διαδικασίες επιλογής των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων. Για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων αυτών, η British American Tobacco Hellas έχει δημιουργήσει και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικών δεξιοτήτων, με ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Αγγλικών, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διοικητικής υποστήριξης που οδηγούν σε πιστοποίηση. 

Αφήστε ένα Σχόλιο