Καθησυχαστικός για τα ταμειακά διαθέσιμα ο Δ. Μάρδας

Καθησυχαστικός για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εμφανίσθηκε σήμερα Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον Σκάι.
 

 

Σε ερώτηση για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα ο κ. Μάρδας απάντησε πως «υπάρχουν αποθέματα για όσο χρειάζεται».

Σημειώνεται πως το Μάρτιο το Δημόσιο θα πρέπει μεταξύ άλλων να καταβάλει δόση προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. ευρώ, να καταβάλει τόκους 800 εκατ. ευρώ και άλλες υποχρεώσεις ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, αλλά και να αποπληρώσει ομόλογο ξένου δικαίου που δεν είχε ενταχθεί στο PSI ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μάρδας σημείωσε ακόμη πως η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και οι αλλαγές που θα γίνουν θα κρίνουν αν θα αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός, ενώ τόνισε ότι επιδιώκεται να βρεθούν πηγές εσόδων που στο παρελθόν δεν αγγίχτηκαν, υπογραμμίζοντας ότι οι φόροι που αντιστοιχούν σε μαύρο χρήμα θα πρέπει να εισπραχτούν.Επίσης, ανέφερε πως σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό, «ελκυστικό» σχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, η οποία θα διευκολύνει τον κόσμο που θέλει να πληρώσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στο Eurogroup, δήλωσε πως δεν έχουν μειωθεί οι προσδοκίες, ξεκαθαρίζοντας πως ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, Δευτέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει έγκαιρα τελική συμφωνία. «Το γεγονός ότι εξελίσσονται οι συζητήσεις σημαίνει ότι υπάρχει θετικό πνεύμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

 www.in.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο