Ισχυρά κέρδη για το χρηματιστήριο Αθηνών

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Με σηματωρό την προσδοκώμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών που θα πιστοποιηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup το χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε και σήμερα την ανοδική του πορεία με πρωταγωνιστές τις τράπεζες και τις εμποροβιομηχανικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι επενδυτές προσπαθούν να καλύψουν τις διευρυμένες απώλειες που είχαν στις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου και τους προηγούμενες μήνες τοποθετώντας τα κεφάλαιά τους σε μετοχές με αυξημένη εμπορευσιμότητα και αξιόλογες οικονομικές προοπτικές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τετραήμερη συνεχής άνοδος( +16,75%) που επιτεύχθηκε με την σημερινή συνεδρίαση κάλυψε σχεδόν τη προηγούμενη τετραήμερη πτώση (-17,29%) που είχε συντελεστεί από τις 12 μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2015.

Σήμερα το χρηματιστήριο συνέχισε με ισχυρά κέρδη την πορεία του αφού η επανεργοποίηση των ξένων και εγχωριων χαρτοφυλακίων διατήρησε το θετικό κλιμα. Το αποτέλεσμα ήταν ο γενικός δείκτης να ενισχυθεί σε ποσοστό 6,11% και να αναρριχηθεί στις 794,98 μονάδες. Αξιόλογη εικόνα παρουσίασε και η αξία των συναλλαγών που αναρριχήθηκε στα 135,18 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα συνεχίσθηκε η αποκλιμάκωση των αποδόσεων και η αύξηση των τιμών στα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου κυμάνθηκε στο 10,35% με την τιμή να ανέρχεται στα 59 λεπτά του ευρώ. Η τιμή του 3ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στα 73,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να υποχωρεί στο 20,50%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 14,50% με την τιμή να κυμαίνεται στα 72,80 λεπτά του ευρώ.

www.kathimerini.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο