Παπαστράτος: Το Iqos έσπασε το φράγμα του 7% στην Ελλάδα

Μερίδιο άνω του 7% καταγράφει στην ελληνική αγορά το Iqos στην συνολική αγορά των καπνικών προϊόντων 2 χρόνια μετά το λανσάρισμα του και έναν από την έναρξη της παραγωγής του στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.

 

Σε πάνω από 150.000 υπολογίζονται οι χρήστες του Iqos σήμερα στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος. Στην δημοσιογραφική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη λειτουργίας των γραμμών παραγωγής Heets για Iqos στον Ασπρόπύργο – του δεύτερο εργοστασίου που δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο η Philip Morris – αναφέρθηκε ότι το ποσοστό που καταλαμβάνει το νέο προϊόν στην συνολική αγορά των καπνικών προϊόντων πλέον ξεπερνά το 7%. Ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο είναι ότι πάνω από το 80% των χρηστών που το δοκιμάζει παραμένει αποκλειστικά στο Iqos.

Η Ελλάδα κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης του Iqos παγκοσμίως καθώς βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη πίσω από την Λιθουανία και τις αγορές της Ιαπωνίας (σ.σ. πρώτη χώρα παγκοσμίως με ποσοστό 15%) και της Κορέας. Πλέον το καινοτόμο προϊόν της Philip Μοrris έχει αναπτυχθεί σε 44 χώρες παγκοσμίως ενώ προστίθενται νέες συνεχώς.

60% εξαγωγές στην Ιαπωνία
Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο που όπως προαναφέρθηκε συμπλήρωσε έναν χρόνο παραγωγικής διαδικασίας εξάγει περίπου το 60% της παραγωγής του στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Ιαπωνίας καθώς και άλλες 10 χώρες φθάνοντας το σύνολο των εξαγωγών του στο 80%. Το εργοστάσιο σήμερα παράγει περίπου 35 εκατ. Heets την ημέρα ενώ η παραγωγική του δυναμικότητα αγγίζει τα 50 εκατομμύρια Heets.

Πηγή: www.news247.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο