Έτσι θα γίνεται η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων – Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

Το πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, περιέγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Star.

 

Συγκεκριμένα, τόνισε εξαρχής ότι η αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης και των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνεται με τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα είπε, στόχος της αξιολόγησης είναι οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν ταχύτερη και καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι όλοι θα έχουν βαθμολογική εξέλιξη, αλλά οι καλύτεροι θα έχουν ταχύτερη εξέλιξη.

 

Ταυτόχρονα, όμως, υπογράμμισε πως όποιος υπάλληλος δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, θα πηγαίνει στα πειθαρχικά συμβούλια και μπορεί να απολυθεί. Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι ο δημόσιος υπάλληλος είναι σύμμαχός μας, αλλά «δεν θα ανεχθούμε την τεμπελιά και τις απουσίες των δημοσίων υπαλλήλων». Έτσι, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός κανείς δημόσιος υπάλληλος να μην «λουφάρει», αλλά και ταυτόχρονα, κανείς να μην αισθάνεται ότι γίνεται αντικείμενο διωγμού. Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι ένας μη βοηθητικός υπάλληλος θα βοηθιέται να γίνει καλύτερος.

 

Αναφορικά με την δοκιμαστική περίοδο των νεοπροσλαμβανόμενων δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ότι ανέκαθεν ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προέβλεπε 2ετής δοκιμαστική περίοδο.  «Εμείς δεν θα φτιάξουμε ένα νέο πελατειακό σύστημα στη θέση του παλιού», τόνισε.

 

 

Απαντώντας στο θέμα των απολύσεων, τόνισε ότι δεν θα γίνει καμιά απόλυση. Εμείς, είπε, εφαρμόζουμε το δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όχι το μνημόνιο, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους εταίρους για αυτό, καθώς και αυτοί συμφωνούν. «Δημόσιους υπάλληλους έχουμε με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας», σημείωσε.

Αρχική σελίδα