Έτοιμο για business με ακίνητα ομογενών το ελληνικό δίκτυο CRECOS

Στην Αθήνα ο ομογενής πρόεδρος της μεγαλύτερης Ένωσης Μεσιτών της Αμερικής, Χρήστος Πολυχρονόπουλος

της Άννης Καρολίδου
 
Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης επαγγελματικής οργάνωσης στη βόρεια Αμερική, της Ένωσης Μεσιτών Αμερικής NAR και, ενός από τα ισχυρότερα lobbying groups, o ομογενής Χρήστος Πολυχρονόπουλος, θα είναι ομιλητής στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ,  με θέμα «Συντονισμένη και Διάφανη Διαχείριση Διάσπαρτων Ακινήτων».
 
Το θέμα μπορεί να είναι τεχνικό αλλά αποτελεί και την πολύ χειροπιαστή απόδειξη του μεγάλοy ανοίγματος που έχει κάνει στις ΗΠΑ, το CRECOS, το δίκτυο διαχείρισης διάσπαρτων ακινήτων ομογενών. Το CRECOS,  ένας συνεργατικός σχηματισμός επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων, έχει θέσει σα στόχο την ανάληψη της διαχείρισης, στην Ελλάδα, ακινήτων ομογενών, αλλά και μεγάλων ακινήτων ιδρυμάτων, κληροδοτημάτων. 
 
To CRECOS, σε πολύ σύντομο διάστημα, από το Δεκέμβριο του 2013 ως σήμερα, έχει επισκεφθεί 22 Πολιτείες των ΗΠΑ και πέτυχε να έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό ομογενών μεσιτών, μέλη της NAR. Mάλιστα, όπως είπε στη Voria.gr  ο κ. Νίκος Μανομενίδης, εκπροσωπώντας τη Flexice PC που έχει αναλάβει τη λειτουργία του CRECOS, οι ομογενείς κτηματομεσίτες, περισσότεροι από χίλιοι, αποτελούν σημαντικούς συνεργάτες για την προώθηση των σχεδίων του Δικτύου.
 
Μέσα από τις επαφές αυτές, το CRECOS έχει σχηματίσει ένα δίκτυο συνεργατών, αποκτώντας ένα liaison ομογενή κτηματομεσίτη σε κάθε μία Πολιτεία από αυτές τις 22. Με την ευκαιρία δε της αυριανής εκδήλωσης θα συζητηθεί η στρατηγική προσέγγισης της αγοράς των ομογενών της Αμερικής. Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολυχρονίου συνοδεύεται από τέσσερα ακόμη μέλη της ΝΑR, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος ( CEO), Ντέιλ Στίντον. 
 
Η ΝAR, National Association of Realtors, είναι μία πολύ μεγάλη και εξαιρετική οργάνωση, με περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια μέλη και έδρα στο Σικάγο. Μέλη της ΝAR δεν είναι μόνο κτηματομεσίτες, αλλά και διαχειριστές ακινήτων, εκτιμητές, επενδυτικοί σύμβουλοι, όπως επίσης ινστιτούτα, τοπικές ενώσεις και άμεσα ή μέσω φορέων, όσοι εμπλέκονται στις βιομηχανίες και τα επαγγέλματα του real estate. 

 

 Ωστόσο η CRECOS, δεν βλέπει μόνο και αποκλειστικά τις ΗΠΑ, αλλά κάνει άνοιγμα και στις κοινότητες των ομογενών στην Ευρώπη και τη Ρωσία. 
 
Ήδη το Δεκέμβριο του 2014 έγιναν οι πρώτες επαφές σε Παρίσι και Πετρούπολη ενώ το 2015 θα είναι κυρίως η χρονιά της Γερμανίας, με πολλές επισκέψεις και επα
γγελματικές επαφές. Η CRECOS σχεδιάζει την πρώτη αποστολή στη Γερμανία, στη Φραγκφούρτη, περί τα τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου. 
 
Να σημειωθεί ότι στη σημερινή εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, ενώ ομιλητές είναι ο κ. Αντώνης Αγγελάκης, στέλεχος του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Ν. Μανομενίδης συντονιστής του CRECOS, η κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου δ/ντρια δημοσίων σχέσεων της CEREAN, o κ. Ντέιλ Στίντον της NAR, ο κ. Σορίν Αντρέα της FlexMLS Europe και ο κ. Δημήτρης Σαμαράς της «Σαμαράς & Συνεργάτες». 
 
www.voria.gr