Έρχονται 4.000 Τούρκοι το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη

Πακέτα εκδρομών με αεροπλάνο σε Κωνσταντινούπολη στο ίδιο κόστος με τις οδικές εκδρομές μετά από συμφωνία του τουριστικού οργανισμού Ambotis Tours Air Service με τις Τουρκικές Αερογραμμές

Της Άννης Καρολίδου

Από τις 15 Οκτωβρίου και μέχρι τις 15 Μαρτίου, οι βορειοελλαδίτες τουρίστεςθα μπορούν να πηγαίνουν αεροπορικώς στον Νο 1 προορισμό της προτίμησής τους, στη Κωνσταντινούπολη, με το ίδιο περίπου κόστος που έχουν τα πακέτα των οδικών ταξιδιών, μετά τη συμφωνία που έκανε ο τουριστικός οργανισμόςAmbotis Tours Air Service με τις Τουρκικές Αερογραμμές κι η οποία παρουσιάσθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η συμφωνία αφορά τη χειμερινή περίοδο και σκοπός είναι η τόνωση της τουριστικής κίνησης από και πρός αυτές τις δύο πόλεις, αλλά και τους υπόλοιπους προορισμούς μέσα στη Τουρκία που καλύπτει η Turkish Airlines.

Όπως εξήγησαν κατά τη συνέντευξη ο διευθυντής της T.A για Θεσσαλονίκη και βόρειο Ελλάδα, κ. Ουτκού Γιαζάν, αλλά και τα στελέχη του Ambotis, Έλενα Γαΐτάνη και Τίτα Στέφα, ο τουριστικός οργανισμός προαγόρασε για αυτό το διάστημα μεγάλο αριθμό θέσεων, στις συγκεκριμένες πτήσεις της Turkish, σε ειδικές τιμές που δεν μπορεί να εξασφαλίσουν οι ταξιδιώτες από το site των Τουρκικών Αερογραμμών στο διαδίκτυο. Αυτές τις θέσεις, που διαθέτει η Turkish σε πολύ χαμηλότερες τιμές, για την τόνωση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης αλλά και προς άλλους τουρκικούς προορισμούς, το Ambotis θα διαθέτει στους tour operators και για το σκοπό αυτό θα αρχίσει την ενημέρωση τόσο Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων, όσο και Τούρκων.

Την πρωτοβουλία των δύο εταιρειών επαίνεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Βύρων Θεολόγης, λέγοντας ότι πλέον «θα σταματήσουμε, οι πράκτορες, να πουλάμε απλώς αεροπορικά εισιτήρια για κέρδος 1-2 ευρώ. Έχοντας εξασφαλίσει, μέσω του Ambotis, φθηνότερους ναύλους που δε θα μπορεί ο πελάτης να τους πάρει από το Διαδίκτυο, οι τουριστικοί πράκτορες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν πακέτα εκδρομών ελκυστικά και να βοηθήσουν τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης».

Η Ένωση θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε ανάλογες συμφωνίες, να γίνουν και με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, τα τριήμερα στη Πόλη (δύο διανυκτερεύσεις και μεταφορά οδικώς) ξεκινούν από 140 ευρώ και φθάνουν έως τα 250 ευρώ. Η Κωνσταντινούπολη είναι αγαπημένος προορισμός για τους Έλληνες, αλλά και η Θεσσαλονίκη έχει ανεβεί πολύ στις προτιμήσεις των Τούρκων, ενώ όσοι έρχονται εκδηλώνουν την επιθυμία να την επισκεφθούν και πάλι. Με τις δύο πτήσεις που έχει βάλει η Turkish στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών.

«Το πόσο σημαντική είναι συμφωνία της Ambotis και της Turkish  και πόσο μπορεί να τονώσει τη τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να το αντιληφθούμε αν αναφέρουμε ότι αύριο και για το ερχόμενο τριήμερο η πόλη μας, περιμένει περί τις 4.000 Τούρκους επισκέπτες, καθώς γιορτάζουν το μπαϊράμι και έχουν αργία», είπε ο τουριστικός πράκτορας και μέλος δ.σ του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Στέφανος Χατζημανώλης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, τόνισε ότι η συμφωνία αυτή διευκολύνει και τις επιχειρηματικές επαφές ενώ απέδωσε εύσημα στον κ. Γιαζάν, επειδή η Turkish Airlines κάνει για την υποστήριξη του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες, αυτό που δεν κάνουν ελληνικές εταιρείες.

 

Εάν το εγχείρημα του Ambotis πετύχει, τότε η Turkish Airlines θα εξετάσει την επέκτασή του και στη καλοκαιρινή περίοδο, βάσει μίας διαφοροποιημένης συμφωνίας.

www.voria.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο