Ενημέρωση για την ένταξη των περιπτέρων/ψιλικών στην κατηγορία καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων

Επειδή πλέον τα περίπτερα και τα ψιλικά ανήκουν στην κατηγορία καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, η Ένωση Καπνοπωλών και Περιπτέρων Μακεδονίας ενημερώνει όλα τα μέλη για τους υγειονομικούς νόμους που υποχρεούνται να τηρούν κα οι οποίοι είναι οι κάτωθι:

 

 

1.    Πιστοποιητικό από τον ΕΦΕΤ ή Τεχνικό Ασφαλείας (διευκρινίζουμε ότι για τον Τεχνικό Ασφαλείας παρακολουθείται σεμινάρια μόνο στην περίπτωση που υπάρχει ασφαλισμένος στην επιχείρηση). Το Σωματείο προτείνει το ΚΕΚ Εκπαιδευτική Παρέμβαση. Προτείνει το συγκεκριμένο ΚΕΚ, γιατί σε σύγκριση με άλλα ΚΕΚ τα οποία ψάξαμε και ρωτήσαμε σαν Σωματείο, είναι αυτό που μας έχει κάνει την καλύτερη τιμή. Η διεύθυνση είναι Οικονόμου 5 (παράλληλη της Κωλέττη, κοντά στο εμπορικό CityGate) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2310552670-1 και fax: 2310552673. Καλείται και σας ενημερώνουν για την διαδικασία. Το ποσό ανέρχεται στα 60,00 € για τον ΕΦΕΤ και 50,00 € για τον Τεχνικό Ασφαλείας,. Επίσης μπορείτε να έρθετε από τα γραφεία της Ένωσης και να σας στείλουμε εμείς την αίτηση κάνοντας πρώτα ένα τηλέφωνο για ραντεβού στο 2310524446.

 

 

2.    Διάγραμμα ροής, δελτίο απεντόμωσης, HACCP. Για το κομμάτι αυτό των υγειονομικών εγγράφων, το Σωματείο προτείνει τον κ. Χρυσάφη Βασίλη, πολιτικό μηχανικό. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6937436452. Τον καλείται, κλείνετε ραντεβού και ο κ. Χρυσάφης σας εξηγεί τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

 

3.    Πιστοποιητικό υγείας, το γνωστό βιβλιάριο υγείας. Το Σωματείο  προτείνει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2310892500. Επίσης έχουμε ενημερωθεί ότι πλέον το συγκεκριμένο πιστοποιητικό χορηγείται και από τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ.

 

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Σωματείου μας το οποίο είναι το 2310524446.

 

Με εκτίμηση

 

Κωνσταντίνος Ιακώβου