Σχεδόν δύο εκατ. λαθραία τσιγάρα σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη

Σε αποθήκη στη Σταυρούπολη βρέθηκαν 99.000 πακέτα τσιγάρων, ήτοι 1.980.000 τεμάχια – Δύο συλλήψεις, 400.000 η ζημιά για το δημόσιο.

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών για λαθρεμπόριο τσιγάρων προχώρησαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες, 46 και 44 ετών, και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν στη Σταυρούπολη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 99.000 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 1.980.000 τεμάχια τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν και 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, όπου στο ένα εκ των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ που ήταν επιμελώς κρυμμένο κάτω από κάθισμα του συνοδηγού.

Επιπλέον κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο τετράδια παραγγελιών και διάφορα είδη συσκευασίας.

Τα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook.

Πηγή: https://www.voria.gr