Δέσμευση Σταθάκη για πρωτοβουλίες που ξεμπλοκάρουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Τη διαβεβαίωση ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης να βγει πολύ σύντομα από το σημερινό τέλμα, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Μ.Τρίτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.


Ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα αναζητηθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου, στον ταχύτερο εφικτό χρόνο, θωρακίζοντας, όμως, απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Όπως σημείωσε, αυτό θα αποτελέσει και τη μόνη βιώσιμη προοπτική επανάκτησης των χαμένων θέσεων εργασίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση απεμπλοκή της υπόθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» στη βάση της τελευταίας απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μπουτάρης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, κατέθεσε πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με σειρά θέσεων σχετικά με τα προβλήματα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα σχετικά με τις συγκοινωνιακές και τις λιμενικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες άντλησης πόρων από ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες.

www.in.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο