Απόλυτα επιτυχής κρίθηκε η συνάντηση της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων

Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απόλυτα επιτυχής κρίθηκε η συνάντηση της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων»

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη, πραγματοποίησε η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας.

Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η τροποποίηση του κανονισμού των περιπτέρων για την επαναφορά των σταντ Τύπου, το διπλό ψυγείο να μπορεί να αντικατασταθεί από δύο μονά εφαπτόμενα, και να απλουστευθούν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών καταστημάτων μικρής λιανικής ή περιπτέρων στην περιοχή του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, λόγω παρέμβασης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων.

Εκπρόσωποι του κλάδου και ειδικότερα του Σωματείου Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, ήταν ο Πρόεδρος του κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος Πάνου Αλέξανδρος, ο Γενικός Γραμματέας Αρβανίτης Νικόλαος και ο Ταμίας Κοτσιαντωνίου Γιακουμής.

Ανοίγοντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος, κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος, τόνισε πως ο επαγγελματίας δεν διαθέτει πλέον ικανοποιητικό χώρο για την εναπόθεση προϊόντων, όπως περιοδικά και εφημερίδες, με αποτέλεσμα να χάνει ένα πολύ σημαντικό μέρος της πελατείας του και να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επιβολής προστίμων και ποινή φυλάκισης, εξαιτίας παράβασης του νόμου 4618/2019 περί παρακώλυσης Τύπου και για τον λόγο αυτό ζήτησε να λυθεί άμεσα το ζήτημα και να συμπεριληφθεί στον κανονισμό του 2020, ώστε να επιτραπούν ξανά οι σκαλιέρες του Τύπου.

Επιπλέον αναφέρθηκε εκτενώς στα ψυγεία και τόνισε πως πρέπει να επιτρέπεται η αντικατάσταση του διπλού ψυγείου από δυο μονά εφαπτόμενα, καθώς τα τετραγωνικά που θα καταλαμβάνουν είναι τα ίδια με αυτά που καταλαμβάνει το διπλό ψυγείο.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, ο Αντιδήμαρχος, Εφραίμ Κυριζίδης, τόνισε πως αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει ήδη μελετήσει ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πρώτη κιόλας στιγμή και έχει ήδη πάρει θέση.

Εν κατακλείδι, η συνάντηση κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, καθώς οι εισηγήσεις του Δ.Σ. της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας εισακούστηκαν προσεκτικά και θα περάσουν από διαβούλευση.

Παρεμβάσεις έκαναν και εκπρόσωποι της Trocadero, η κα Τσικρικτσή, ο κ. Π
αναγιωτίδης, αλλά και ο νομικός σύμβουλος κ. Σαμαράς.

Αφήστε ένα Σχόλιο