Ασφαλιστικές εταιρείες έτοιμες προς πώληση

Παρέλαση μεγάλων ξένων διαχειριστών αναμένεται στη χώρα μας μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, καθώς κυοφορούνται deals που αναμένεται, εφόσον ευοδωθούν, να κάνουν αίσθηση

Παρέλαση μεγάλων ξένων διαχειριστών αναμένεται από τη χώρα μας μέσα στο επόμενο 15νθήμερο. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι κυοφορούνται deals που θα κάνουν αίσθηση, όταν ανακοινωθούν, εφόσον, βεβαίως, καταλήξουν. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση; Αυτή του καναδικού fund Fairfax και του επικεφαλής του, Πρεμ Γουάτσα. 
 
Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ο εν λόγω έρχεται στη χώρα μας για να κλείσει άλλη μια δουλειά. Το πιθανότερο είναι ότι αυτή τη φορά θα έχει να κάνει με τον ασφαλιστικό κλάδο, όπου η περίπτωση τηςEurolife είναι αυτή που τον συγκινεί περισσότερο. Γενικότερα, πάντως, ο συγκεκριμένος κλάδος θα τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας τους μήνες που έρχονται. Κι αυτό γιατί μετά την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ίδιο δρόμο ετοιμάζεται να πάρει και η Εθνική Ασφαλιστική.
 

 

Η εταιρεία, μάλιστα, αν όλα πάνε καλά, θα δοθεί και με μεγάλη προίκα. Η τελευταία θα συνίσταται στο bankassurace, που θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας. Σε αυτή την περίπτωση, η υπεραξία της ασφαλιστικής θα μεγαλώσει έτι περαιτέρω και κατ’ επέκταση και το τίμημα στο οποίο υπολογίζει ο όμιλος να αποσπάσει από την ολοκλήρωση του deal.
www.voria.gr