Αυτές είναι οι αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Παραμένει η ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, με ορισμένες τροποποιήσεις, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

 

Ετσι, για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ το επιτόκιο αναμένεται να διαμορφωθεί, από το 3% σήμερα, στο 5%, ενώ οι οφειλές κάτω από 5.000 θα παραμείνουν άτοκες, υπό τρεις όμως προποθέσεις: 1) Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα (άρα εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες). 2) Η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη να μην ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.
3) Οταν ο οφειλέτης μπήκε στη ρύθμιση, το χρέος του να μην ξεπερνούσε το 50% του εισοδήματός του.

Επίσης, με υπουργική απόφαση αναμένεται να καθοριστούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με βάση τα οποία θα μειωθούν οι δόσεις για όσους χαρακτηριστούν ως «έχοντες».

Οσον αφορά στο εν λόγω θέμα, τις 100 δόσεις δηλαδή, οι δανειστές ζητούν να αποβάλλονται από τη ρύθμιση όσοι δεν εκπληρούν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά τονίζει ότι ίσως υπάρχει νομικό θέμα πάνω σε αυτό, ίσως και αντισυνταγματικό.

Πηγή: Αυτές είναι οι αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/221090/aytes-einai-oi-allages-sti-rythmisi-gia-tis-100-doseis#ixzz3iOzvBvLo

Αφήστε ένα Σχόλιο