Λαγκαδάς: Έκρυβε χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε…δοχεία με φέτα! -Άλλες 9 συλλήψεις λαθρεμπόρων καπνού σε περιοχές της χώρας

Τους πιο ευφάνταστους τρόπους για να κρύψουν και να μεταφέρουν λαθραία καπνικά προϊόντα φαίνεται ότι βρίσκουν οι λαθρέμποροι, με χαρακτηριστική την περίπτωση ενός 46χρονου, που φόρτωσε χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε δοχεία με φέτα. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο καπνού ολοένα και αυξάνεται, καθώς σημειώθηκαν 10 ακόμα συλλήψεις το Σαββατοκύριακο.

Στην πρώτη περίπτωση, μετά από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε περιοχή του Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και φιαλών οινοπνευματώδους ποτού. Ειδικότερα, ένας 46χρονος ομογενής μετέφερε σε οικία 34χρονης αλλοδαπής «πελάτισσάς» του σακούλες και τέσσερα κιβώτια που περιείχαν τυρί φέτα, στα οποία είχε επιμελώς κρύψει 2.167 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων.

Παράλληλα, 160 πακέτα τσιγάρα βρέθηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα 40χρονου αλλοδαπού, ο οποίος περίμενε τον 46χρονο για να παραλάβει επιπλέον ποσότητες τσιγάρων. Ακολούθησε έρευνα και στο χώρο στάθμευσης που χρησιμοποιούσε ο 46χρονος για την παράνομη δραστηριότητά του, στην περιοχή της Νικόπολης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 132 φιάλες λαθραίου αλκοολούχου ποτού. Κατά συνέπεια, πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις των παραπάνω ατόμων, καθώς και του ιδιοκτήτη του χώρου στάθμευσης, ενώ κατασχέθηκαν ακόμα 2.020€, προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητα και 2 οχήματα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των λαθραίων.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Συλλήψεις δυο ατόμων σημειώθηκαν σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε βάρος ενός 35χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατείχε 30 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων. Ταυτόχρονα, συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος θα παραλάμβανε τα πακέτα από τον 35χρονο.

Μια σύλληψη σημειώθηκε και στον Προμαχώνα Σερρών, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο 79χρονου ημεδαπού και εντόπισαν 50 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, για δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πρώτη, 33χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σε έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έφερε 78 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, μόνιμος κάτοικος του νησιού, αποβιβάστηκε στο λιμάνι της κρητικής πρωτεύουσας, έχοντας στις βαλίτσες του 1.130 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τα οποία εντόπισε κλιμάκιο του Λιμενικού.

Τέλος, στη Μυτιλήνη συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός στο λιμάνι του νησιού, ο οποίος σε έλεγχο που διενέργησε η Λιμενική Αρχή, διαπιστώθηκε ότι κατείχε 49 πακέτα τσιγάρων και 19 πακέτα αδασμολόγητου καπνού και 41 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο