8 συλλήψεις και πάνω από 20.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, ενώ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, πάνω από 20.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα.

Ειδικότερα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς, στο πλαίσιο ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης, καθώς είχε στο αυτοκίνητό του συσκευασίες με 4.500 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε εισάγει παράνομα στην Ελλάδα. Εκτός από τα λαθραία τσιγάρα, κατασχέθηκε και το εν λόγω όχημα, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες:

 

Επίσης, συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Πευκί Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς κατείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους 775 γραμμαρίων.

Ακόμα, συνελήφθη ένας 55χρονος υπήκοος Πακιστάν στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, διότι κατείχε 1.025 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και 17 ναρκωτικά δισκία.

Τρεις ακόμα συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος μετέφερε λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 8.668 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 625 λαθραίες συσκευασίες καπνού.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη σύλληψη δύο υπηκόων Μπαγκλαντές, ηλικίας 28 και 30 ετών στην Ομόνοια, οι οποίοι έκρυβαν στα σπίτια τους συνολικά 8.979 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 169 συσκευασίες λαθραίου καπνού. Εικόνα από τα κατασχεθέντα βλέπετε παρακάτω:

 

Η τελευταία σύλληψη αφορά σε δύο υπηκόους Βουλγαρίας, έναν άνδρα 40 ετών και μια γυναίκα 59 ετών στη Θήρα, διότι σε έρευνα που έγινε στην οικία τους από αστυνομικούς της περιοχής, εντοπίστηκαν 275 λαθραία πακέτα τσιγάρα, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

Όλοι οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα μεταφέρθηκαν σε Τελωνεία για τον υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων του κράτους.