Συνεχίζονται οι αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού: 6 συλλήψεις και κατάσχεση 44.628 λαθραίων πακέτων τσιγάρων

Περισσότερα από 44.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 700 πακέτα λαθραίου καπνού κατασχέθηκαν τις τελευταίες οκτώ ημέρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ σημειώθηκαν έξι συλλήψεις λαθρεμπόρων, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων από την Αστυνομία.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση αφορά τη σύλληψη ενός 53χρονου υπηκόου Συρίας στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, καθώς κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του λαθραία πακέτα τσιγάρα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν 7205 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 557 λαθραία πακέτα καπνού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

Η επόμενη σύλληψη σημειώθηκε στη Χαλκίδα, εις βάρος ενός 41χρονου ημεδαπού, καθώς σε έλεγχο που έγινε στο όχημά του από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της περιοχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 558 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 600 γραμμάρια λαθραίου καπνού, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί:

Ακόμη, τέλος στην παράνομη δράση ενός 52χρονου ημεδαπού εμπόρου λαθραίων καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, όπου βρήκαν 27.920 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 250 ευρώ, ενώ στον προαύλιο χώρο κατασχέθηκαν 7 δενδρύλλια κάνναβης και ένας μηχανισμός κονιορτοποίησης ακατέργαστης κάνναβης.

Μια ακόμα σύλληψη σημειώθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Αρετής, εις βάρος ενός 34χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας. Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα του 34χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8.400 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 49 συσκευασίες λαθραίου καπνού (50 γραμμάρια εκάστη), 350 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Η τελευταία σύλληψη έγινε σε περιοχή του Κιλκίς, εις βάρος δύο υπηκόων Πακιστάν ηλικίας 36 και 30 ετών, από αστυνομικούς του Τμήματος της περιοχής. Σε επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησαν στους δύο άνδρες, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν 545 πακέτα τσιγάρων και 38 συσκευασίες καπνού (συνολικού βάρους περίπου 2 κιλών) που δεν είχαν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου, ενώ κατασχέθηκαν και 132 ευρώ που προέρχονται από την πώληση λαθραίων καπνικών, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

Μετάβαση στο περιεχόμενο