Χειροπέδες σε 4 άτομα για λαθρεμπόριο καπνικών σε Μακεδονία και Έβρο

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για εμπορία λαθραίων καπνικών προϊόντων πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε περιοχές της Μακεδονίας και στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ένας 51χρονος συνελήφθη εχθές το απόγευμα στο Πολύκαστρο Κιλκίς μετά από έλεγχο της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου. Ο 51χρονος κινούνταν με το όχημά του στην Εθνική Οδό Αθηνών-Ευζώνων και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο 750 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και ένας φορητός πομποδέκτης ραδιοσυχνοτήτων.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 373 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και ένα μαχαίρι 27 εκατοστών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Παράλληλα, χειροπέδες σε έναν 69χρονο πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, καθώς τον εντόπισαν να επιχειρεί να μεταφέρει παράνομα με μια ξύλινη βάρκα 13.746 φιαλίδια υγρών αναπλήρωσης και 350 συσκευασίες με χαρτάκια για στριφτό καπνό, από τη χώρα στην Τουρκία.

Ο δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές για περιπτώσεις λαθρεμπορίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 41 ετών συνελήφθησαν το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Μετά από έρευνες στις οικίες των δύο ανδρών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 195 πακέτα τσιγάρα και 85 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 4.250 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και χρηματικό ποσό 200 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.