Στα «δίχτυα» λιμενικών χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 45 ετών, προχώρησαν χτες το μεσημέρι στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και του νόμου “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών” εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συντονισμένων ενεργειών και διακριτικής επιτήρησης, τα στελέχη του Λιμεναρχείου εντόπισαν έναν 45χρονο επί της περιφερειακής επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, προερχόμενο από τη Ν. Απολλωνία, να έχει εντός του ΙΧ αυτοκινήτου του και συγκεκριμένα μέσα σε τσάντα, το χρηματικό ποσό των 4.550 ευρώ, όπως επίσης και ένα μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο αναγράφονταν διάφορες επωνυμίες τσιγάρων, χρηματικά ποσά, ονόματα, καθώς και η συγκεκριμένη επαρχιακή περιοχή, υπό τη μορφή κωδικών. Εντός του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκαν επιπλέον 4 πακέτα τσιγάρων με ένσημη ταινία τρίτης χώρας, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 0,67 gr και δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα τα ευρήματα, καθώς και το ΙΧ, κατασχέθηκαν.
Στη συνέχεια και κατόπιν υπόδειξης του συλληφθέντος, τα στελέχη του λιμεναρχείου οδηγήθηκαν στη Νέα Απολλωνία όπου εντόπισαν τον δεύτερο 45χρονο μέσα στο κατάστημά του. Εκείνος τους παρέδωσε… οικειοθελώς 4.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον πρώτο δράστη, καθώς και επιπλέον 3.800 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 1.331 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμιά, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 4.145 ευρώ και των 395 λέβα Βουλγαρίας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ, το σύνολο των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε 7.804 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών (156.080 τσιγάρα) και σε 1.331 συσκευασίες καπνού (66.550 γραμμάρια).
Πηγή: https://www.grtimes.gr/