Το λήστεψε… με το κινητό του

Θύμα πρωτοφανούς κλοπής κάρτας paysafecard έπεσε ο επιχειρηματίας ψιλικών ειδών, Σάββας Παρασκευάς. 

H ληστεία πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 30ης Απριλίου 2016, χωρίς απειλές, χωρίς κατοχή κάποιου αιχμηρού αντικειμένου και χωρίς προσωπική τρομοκρατική επίθεση. Η ληστεία πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Κι όμως όσο απίστευτο κι ακούγεται έγινε ληστεία αξίας 100€ κάρτας paysafecard, με την αντιγραφή του κωδικού στο κινητό τηλέφωνο.

 

Ο δράστης μπήκε ως “κύριος” στο μαγαζί της Εγνατίας 35, παραπλάνησε τον υπάλληλο ζητώντας να αγοράσει σειρά από πολλά και υψηλού κόστους προϊόντα –βλέπετε και τις σχετικές φωτό- και στο τέλος του ζήτησε και μία paysafecard των 100€. Μόλις ο ανυποψίαστος υπάλληλος ξεκίνησε να περνάει τα προϊόντα από την ταμειακή μηχανή, ο δράστης πληκτρολόγησε τον αριθμό της κάρτας στο κινητό του. Στη συνέχεια και προφασιζόμενος πως δεν έχει χρήματά επάνω του αλλά «πετάγεται» μέχρι το αυτοκίνητο για να πάρει… έγινε «καπνός».

Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψαν το περιστατικό και ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε άμεσα τόσο στο οικείο αστυνομικό τμήμα και την ίδια την εταιρεία «paysafecard» όσο και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μιλώντας στο Tobacco Consulting ο κ. Παρασκευάς είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να εφιστήσω την προσοχή όλων των συναδέλφων μου. Οι ληστές είναι αδίστακτοι και χρησιμοποιούν μεθόδους κλοπής που δεν μπορεί να πάει εύκολα ανθρώπινος νους. Μιλάμε για «πανουργία». Δεν πρόκειται να το αφήσω το θέμα έτσι και θα φτάσω μέχρι τέλους. Το ψάχνω προς όλες τις κατευθύνσεις. Ζητώ από όλους τους επαγγελματίες ψιλικών να το διαδώσουν και να οχυρωθούν κατάλληλα. Είμαστε μάρτυρες μιας νέας μορφής ληστείας – θα τη χαρακτήριζα «σύγχρονη» μορφή. Συγκεντρώνω καθημερινά όλο και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δε θα μείνει ατιμώρητος».

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος. 

   

Μετάβαση στο περιεχόμενο