Συνελήφθη η συμμορία που "ρήμαζε" τα καταστήματα στο δ. Κορδελιού-Ευόσμου

Στη σύλληψη της συμμορίας που διέρρηξε καταστήματα στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, δίνοντας τέλος στο φόβο των καταστηματαρχών της περιοχής.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου, εντοπίστηκαν διαδοχικά οι δράστες στην περιοχή του Κορδελιού και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ωστόσο, νωρίτερα είχαν διαρρήξει κατάστημα της περιοχής, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα προϊόντα, ενώ στη συνέχεια διέρρηξαν αρτοποιείο.

Πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας 22, 25 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – σύσταση συμμορίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιήσαν για τις πρόσφατες μετακινήσεις τους, είχε κλαπεί δύο ημέρες πριν, από την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Μέχρι στιγμής, οι διαρρήξεις που πραγματοποίησαν ανέρχονται στις 10, στο διάστημα 25 Δεκεμβρίου με 20 Ιανουαρίου, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Οι δράστες πραγματοποιούσαν τις διαρρήξεις με ίδια μέθοδο, την ίδια ώρα και μερικές φορές στα ίδια μαγαζιά. Τα «χτυπήματα» καταστημάτων με ρούχα, έχουν γίνει στους πιο κεντρικούς οδούς του δήμου, στην οδό Τζαβέλλα, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην οδό Σμύρνης.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, κύριος στόχος των δραστών ήταν τα καταστήματα ένδυσης, αφαιρώντας ρούχα, υποδήματα και ταμειακές μηχανές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο