Συλλήψεις σε Αθήνα και Κομοτηνή για παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων

Νέα ονόματα στη μακρά λίστα με τους λαθρεμπόρους τσιγάρων προστέθηκαν το Σαββατοκύριακο, καθώς πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις σε Κομοτηνή και Αθήνα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη σε χώρο διεξαγωγής λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή 59χρονος, ο οποίος διέθετε προς πώληση 150 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το ποσό των 30€ που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Παράλληλα, συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στον Άγιο Παντελεήμονα, εντοπίστηκαν 6.908 πακέτα τσιγάρων και 283 συσκευασίες στριφτού καπνού, τα οποία δεν είχαν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα σχηματίστηκε και για τους 2 συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο