Συλλήψεις οκτώ ατόμων στη Θεσσαλονίκη για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για διακίνηση και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις ομογενείς γυναίκες, ηλικίες 51, 46 και 20 ετών, όπως και η 51 ετών αλλοδαπή μητέρα της 20χρονης, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μεγαλύτερες γυναίκες πουλούσαν λαθραία τσιγάρα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθείσες, χρησιμοποιούσαν σε κοντινή απόσταση δύο διαμερίσματα ως αποθηκευτικούς χώρους, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 46χρονη αδελφή της μίας και η 20χρονη κόρη της άλλης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και αδασμολόγητες συσκευασίες καπνού.

Μάλιστα η νεαρή κοπέλα, προκειμένου να καθυστερήσει την έρευνα και να κρύψει τις ποσότητες του παράνομου εμπορεύματος, κλείδωσε την πόρτα και αρνήθηκε την είσοδο στους αστυνομικούς και τη Δικαστική λειτουργό.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 1.232 πακέτα τσιγάρα και 31 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ, σχετιζόμενο με πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Τούμπας, διότι πουλούσαν συνολικά 555 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 17 συσκευασίες καπνού.

Αφήστε ένα Σχόλιο