Οδηγός βήμα-βήμα για να βρείτε μέσω ίντερνετ τις ασφαλιστικές σας εισφορές (εικόνες)

Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του ταμείου www.efka.gov.gr, όπου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXIS και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Εδώ σας δείχνουμε βήμα-βήμα, τα στάδια για να έχετε πρόσβαση και μόνοι σας στις ασφαλιστικές σας εισφορές:

 

Πρώτο στάδιο:

Μπαίνετε στη σελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr .

Βήμα 1: Επιλέγετε το κουμπί «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες» (όπως δείχνει το βελάκι)

 

Βήμα 2: Στο παράθυρο που ανοίγει, επιλέγετε το «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ»

 

Βήμα 3: Επιλέγετε το κουμπί: «Εισφορές Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοαπασχολούμενων»

 

Δεύτερο στάδιο:

Σας ανοίγει μια νέα καρτέλα με την εξής διεύθυνση: https://www.idika.org.gr/EfkaServices/. Κάτω κάτω αριστερά σας έχει ένα κουμπί που γράφει «Είσοδος». Κάνετε κλικ σε αυτό. 

 

Μετά εμφανίζεται το παράθυρο που βλέπετε στην εικόνα. Κάνετε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια στο TaxisNet».

 

Ανοίγει νέο παράθυρο:

 

Στα κενά κουτιά συμπληρώνετε τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε για να μπείτε στο TaxisNet (σίγουρα θα τους έχει και ο λογιστής σας, ο οποίος σας κάνει τη φορολογική σας δήλωση). 

 

Αμέσως μετά το σύστημα σας ζητάει το ΑΜΚΑ (Το ΑΦΜ είναι συμπληρωμένο αυτόματα), το συμπληρώνετε και κάνετε κλικ στο κουμπί «Είσοδος».

 

Όπως βλέπετε στην εικόνα με το παράδειγμα, αφού γίνει η ταυτοποίηση του ασφαλισμένου μπορείτε να δείτε τις εισφορές αρχικά με «μια ματιά» όπως αναφέρει το σύστημα, ενώ αν μπείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τις υποχρεώσεις κοινωνικής ασφάλισης υπάρχουν αναλυτικά οι εισφορές.

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο