Καλαφάτης: Να μη μετατραπεί η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο ψυχών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλαφάτης: Να μη μετατραπεί η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο ψυχών

Το φόβο ότι, η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες, που αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε μόνιμη, από βραχείας διαμονής, εξέφρασε, απόψε, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Πολύ φοβάμαι ότι και η νέα δομή της Μοναστηρίου, θα μετατραπεί σε ένα μόνιμο ξενοδοχείο ψυχών. Χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Αυτή είναι μια αποσπασματική λύση», τόνισε. Και πρόσθεσε πως, ως βραχείας παραμονής δημιουργήθηκαν τα Hot Spot σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά «κατέληξαν μόνιμοι καταυλισμοί όπου στοιβάζονται άνθρωποι με τρόπο αναξιοπρεπή και απάνθρωπο».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην επίθεση κουκουλοφόρων σε άνδρες των ΜΑΤ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την παραλλήλισε με την επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε:

«Κουκουλοφόροι και πάλι οι δράστες, ήθελαν αίμα. Όπως και στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα, σκοπός τους ήταν να τους κάψουν ζωντανούς. Τότε μου είχε κάνει εντύπωση η απροθυμία των περισσότερων στο δημοτικό συμβούλιο να εκδοθεί ένα ψήφισμα συμπαράστασης γι αυτούς τους νέους που διακινδυνεύουν καθημερινά, τους αστυνομικούς. Αλήθεια, τι περιμένουμε για να τους στηρίξουμε; Να θρηνήσουμε θύματα»;

Γραφείο παράταξης «ΕΝΤΑΞΕΙ» στο Δήμο Θεσσαλονίκης

τηλ. 2313317878

 

Αφήστε ένα Σχόλιο