Θεσ/νίκη: Τριήμερο «λουκέτο» σε υποκατάστημα της Τρ. Πειραιώς για αδήλωτη και απλήρωτη εργασία!

«Λουκέτο» για τρεις μέρες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε αυτό που βρίσκεται επί της Βασ. Όλγας 201, έβαλε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Ο λόγος; Η αδήλωτη και απλήρωτη εργασία την οποία διαπίστωσαν οι επιθεωρητές οι οποίοι έλεγξαν και άλλα υποκαταστήματα της Τράπεζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ έχει ως εξής:
«Εφαρμόζοντας τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου (4488/17) του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επέβαλλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της “Τράπεζας Πειραιώς”, στην οδό Β.Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών.
Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 33 του Ν.4488/17 ορίζει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δύναται να επιβάλλει την προσωρινή διακοπή λειτουργίας μίας επιχείρησης έως τρεις ημέρες, εφόσον επιβληθούν σε βάρος του εργοδότη τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάστημα δύο ετών.
Ο σεβασμός στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και η προστασία των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

ΠΗΓΗ:www.thesseconomy.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο