Εικοσαπλασιασμό των προστίμων για τα λαθραία τσιγάρα, ζητούν οι περιπτεράδες

“Τα ελαστικά μέτρα και τα χαμηλά πρόστιμα, δεν εμποδίζουν τους διακινητές να προβούν σε εγκληματικές πράξεις. Τα πλημμελήματα, όπως χαρακτηρίζονται στο νόμο οι πράξεις των….

 

παράνομων διακινητών – πλανόδιων πωλητών λαθραίων τσιγάρων και χύμα καπνού, αγνώστου προελεύσεως, σε κεντρικά σημεία των πόλεων και στις λαϊκές αγορές, θεωρούμε ότι θα πρέπει και αυτά άμεσα να χαρακτηριστούν και να τιμωρούνται πλέον ως κακουργήματα , προτού θρηνήσουμε θύματα. Η διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στοιχίζει πολύ ακριβά στο Ελληνικό δημόσιο και στην Ελληνική κοινωνία!!!”, γράφουν σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ, ΨΙΛΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

και συνεχίζουν :

 

“Εκατομμύρια ευρώ, διαφυγόντων φόρων αφήνουν άδεια τα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου καθημερινά και η ανεργία ολοένα και αυξάνεται στον κλάδο των Καπνοπωλών, Ψιλικατζήδων και Περιπτέρων

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ:

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ σε όλη την αλυσίδα της παράνομης εμπορίας-διάθεσης-πώλησης και εν γένει διακίνησης ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΟ.

Ο παραδειγματισμός της επιβολής αυστηρών προστίμων και της ποινικής δίωξης σε κακουργηματική μορφή , θεωρούμε ότι θα μειώσει τα ποσοστά της αυξανόμενης άνθισης του λαθρεμπορίου.

Βοηθήστε, έναν σημαντικό κλάδο για την Ελληνική Οικονομία να επιβιώσει και να επιφέρει τους διαφυγόντες φόρους, ως έσοδα στα ταμεία του κράτους μας. Βοηθήστε, τους επαγγελματίες της χώρας, να παραμείνουν υγιείς. Προστατέψτε τους καταναλωτές!!!

Εμείς ως Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πιστεύουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στους Κυβερνώντες το Ελληνικό Κράτος, ενισχύουμε και στηρίζουμε την Ελληνική Οικονομία ως κλάδος, παλεύουμε για την πάταξη κάθε μορφής λαθρεμπορίου στην χώρα μας. Ζητάμε λοιπόν με την σειρά μας και από εσάς να πράξετε ομοίως.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε, σύντομα τις ενέργειες σας για το φαινόμενο του Λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και την πάταξη του.”

Αφήστε ένα Σχόλιο